Robotik Protez Cerrahisi

Diz kireçlenmesi kıkırdakların dejenere olup vakit içinde yıpranması ve ıslak olan yüzeylerin sürtünmeye başlaması anlamına gelir. Hafif seviyelerde operasyonsuz bazı yöntemler ile tedavi edilebilirken sürtünme ve dolayısı ile ağrı fazlalaştığı dönemlerde operasyon kaçınılmazdır.

Diz protezi operasyonu esnasında dizin önünden girilerek eklem yüzeyler düzeltilerek çıkartılır ve eklemin yerine geçebilecek protez implantlar ( kalıcı metal eklem) konur. Protez anatomik eklem gibi vazife görür ve kişinin düzgüsel hayatına devam etmesi aktif hale dönmesi sağlanmış olur.

Operasyonlarda kullanılan cerrahi hızla gelişen teknolojinin gelişmesi hastanı operasyon ve operasyon sonrasındaki dönemde daha konforlu olmasını elde etmiştir. Standart diz protezi operasyonu daha da geliştirilerek robotik cerrah ile son dönemlerde yapılmaya adım atmıştır. Biz kireçlenmesi olan hastalarımıza İzmir’de ilk olarak yapılan robotik diz protezi yöntemi ile cerrahi yapmaktayız. Robotik diz protezi ameliyatında bilgisayar ortamında planladığımız tedavi işleyişini robotik cerrahi ile aynen uyguluyoruz. Protez ideal pozisyonda yerleştirildiği için protezin aşınması ya da gevşemesi daha geç meydana geliyor; kısaca protezin ömrü daha uzun oluyor.

Robotik Diz Protezi Nedir?

Bilgisayar kontrollü robot esaslı yapılan diz protezi operasyonu ile eklem hareketlerini yitirmiş eklem dejenerasyonu(kireçlenmesi )olan hastalara uygulanmaktadır. Cerrah operasyon esnasında kişiye özel kararlar vererek diz protezini gerçekleştirir. Bu da klasik diz protezi operasyonundan en belirgin olan farkıdır. Bu eşi benzeri olmayan planlama yardımıyla daha herhangi bir kemik işlemi yapılmadan hastanın dizi için gereken, protezin kemiğe tam olarak oturması ve eklem diziliminin sağlanması için yapılacak kemik işlemleri gözden geçirilebilir. Üstünde değişiklik yapılabilir.

Site: https://drfatihkemal.com/